<h2>Σωτήρχος</h2><p>Οίκος Τελετών στο Ηράκλειο Κρήτης</p> <h2>Σωτήρχος </h2><p>Οίκος Τελετών στο Ηράκλειο Κρήτης</p> <h2>Σωτήρχος</h2><p>Οίκος Τελετών στο Ηράκλειο Κρήτης</p> <h2>Σωτήρχος</h2><p>Οίκος Τελετών στο Ηράκλειο Κρήτης</p> <h2>Σωτήρχος</h2><p>Οίκος Τελετών στο Ηράκλειο Κρήτης</p>
Previous Next
ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ

Οργάνωση Αποτέφρωσης – Καύσης νεκρών

Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα της 15ης Μαρτίου του 2006, η χώρα μας ακολούθησε τη νομοθεσία των άλλων χωρών-μέλη της Ε.Ε. σχετικά με την αποτέφρωση των νεκρών, ώστε να είναι δυνατή πλέον η καύση, για τους ημεδαπούς και αλλοδαπούς πολίτες της Ελλάδας και οι οποίοι δεν υπόκεινται στο έθιμο της ταφής, λόγω των θρησκευτικών τους παραδόσεων.

Στα άρθρα 1 και 2 του προεδρικού διατάγματος αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η αποτέφρωση νεκρών, ημεδαπών ή αλλοδαπών, των οποίων οι θρησκευτικές πεποιθήσεις επέτρεπαν τη μετά θάνατον αποτέφρωση. Προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι η προηγούμενη ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του θανόντος για τη σχετική επιθυμία του ή αντίστοιχη δήλωση συγγενών του, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έως και τετάρτου βαθμού».

Η επιλογή της μετά θανάτου αποτέφρωσης, προσφέρεται ακόμα και για όσους συμπολίτες μας την επιθυμούν εναλλακτικά της ταφής.

Η καύση της σορού πραγματοποιείται στο κρεματόριο της Ριτσώνας στη Χαλκίδα, όπου διατίθεται η απαραίτητη υποδομή (κλίβανος αποτέφρωσης) και καθώς αποτελεί την πιο συμφέρουσα επιλογή ως προς την απόσταση και την τιμή.

Επιπλέον θα λάβετε απόδειξη για την παροχή της υπηρεσίας, ώστε κατατίθοντάς τη μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, να εισπράξετε τα έξοδα κηδείας που προβλέπει το ασφαλιστικό ταμείο του θανόντος/σης.

- Είναι πολύ σημαντικό ότι το γραφείο μας, πραγματοποιεί τη μεταφορά της σορού μόνο με νεκροφόρα Mercedes και όχι με φορτηγό, προσδίδοντας έτσι το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που αρμόζει στον άνθρωπό σας.

- Στην οικονομική μας προσφορά, δεν συμπεριλαμβάνεται τέλεση εξόδιου ακολουθίας, η οποία μπορεί να γίνει εφόσον το επιθυμείτε. Το κόστος της θρησκευτικής τελετής υπολογίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά ακόμη, ότι μπορούμε να αναλάβουμε την αποτέφρωση και με συνεργαζόμενα κρεματόρια της Βουλγαρίας και της Γερμανίας. Το κόστος προσδιορίζεται ανά περίπτωση.

 

Αποτέφρωση των οστών

Εκτός της αποτέφρωσης σορού, δύναται να γίνει και αποτέφρωση σε οστά, η οποία πραγματοποιείται ομοίως στη Ριτσώνα Χαλκίδας. Η τιμή για την αποτέφρωση των οστών διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.